EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Застрахователи с 1.8 млн. лв. допълнителни доходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Застрахователи с 1.8 млн. лв. допълнителни доходи

mail11:15 | 22.10.2010прегледи 543 коментарикоментари 0


Застрахователни агенти декларираха 1.8 млн. лева приходи допълнително след кампанията на НАП за изваждане "на светло" на доходите им. Това съобщиха от НАП.
Освен плащането на дължимите данъци и лихвата върху необявената част от доходите, на 408 застрахователни агенти ще им се наложи да внесат и глоби от 33 900 лева, заради това, че са забравили да подадат декларацията си, се отбелязва в съобщението.
През миналата година изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов призова брокерите да декларират своите доходи, макар и със закъснение, до края на 2009 г., се посочва в съобщението.
За провинилите се агенти е установено, че са получили суми и комисиони по граждански договори със застрахователи, но не са ги декларирали пред НАП.
До началото на септември са направени проверки на 2578 застрахователни агенти. От тях 1623 са получили покани да се явят в НАП, тъй като не са подали декларации за доходите, а проверката на инспекторите е показала, че са им изплатени суми и комисиони по граждански договори. Други 552 е трябвало да посетят офисите на агенцията, тъй като е установено несъответствие между данните за изплатени хонорари и декларираните от самите агенти доходи, допълват от НАП.
От агенцията добавят, че във връзка с кампанията за сключване на застраховки "Гражданска отговорност", засичане на изплатените и декларирани доходи на застрахователни агенти и брокери предстои и за 2010 г. Традиционно през този период в НАП постъпват множество сигнали за това, че застрахователните брокери сключват договори с агенти, които получават комисионна от всяка сключена застраховка, но масово не декларират доходите си или отчитат фиктивни разходи, допълват от агенцията.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg