EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Застрахователен статистик ще е най- добрата професия през 2010 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Застрахователен статистик ще е най- добрата професия през 2010 г.

mail09:44 | 06.01.2010прегледи 993 коментарикоментари 0


През 2010 г. най-добра откъм доходи, рискове и работна среда ще е работата на статистика в застрахователно дружество, предаде Reuters.
Този извод е на трудовата интернет борса Кериър кест, анализирала 200 работни места в Северна Америка и изготвила класация на 20-те най-добри и най-лоши от тях за новата година.
Професията на статистика в застрахователно дружество е свързана с малко стрес, много добра работна среда и заплата от около 85 000 годишно, отбелязва сайтът. Работата на статистика в застрахователно дружество се състои в това да прави оценка на
вероятностите и рисковете.
На второ място в класацията е работата на софтуерните инженери, следвана на трето място от тази на специалистите по компютърни мрежи.
На четвърто място е професията на биолозите, следвана на пето място от тази на историците, на шесто място от тази на математиците, на седмо място от тази на помощник адвокатите, на осмо място от тази на статистиците, на девето място от тази на счетоводителите и на десето място от тази на стоматолозите.
В класацията на най-добрите работни места за 2010 г. от 11-то до 20-то място попадат още професията на философа /11-о място/, на метеоролога /12-о място/, на банковия чиновник /14-о място/, на специалиста по разработване на уеб мрежи /15-о място/, на инженера в промишлени предприятия /16-о място/,  на авиоконструктора /18-о място/ и на фармацевта /19-о място/.
В класацията на online трудовата борса за най-лошо  и ненадеждно работно място за 2010 г. на първо място е поставена професията на  докера. Годишно докерите взимат по около 31 000 долара срещу опасна и рискована работа, без перспективи за повишение.
В тази класация следват професиите на дървосекача, на железаря, на работника в млечната индустрия и на оксижениста, които се подреждат съответно на местата от 2 до 5.
На шеста позиция е професията на сметосъбирача, на седма - на таксиджията, на осма - на строителните работници, на девета - на метролозите, на десета - на пощальоните.
В класацията на най-лоши работни места за настоящата, нова година, от 11-то до 20-то място се нареждат  месарят, фоторепортерът, пожарникарят, работникът в стоманодобивните предприятия, техническият работник в Бърза помощ, пристанищните работници, репортерите в печатни издания /17-о място/, моряците,
 машинистите и хореографите.
Сред най- лошите професии са смятани нископлатените, тези с висок риск или тези, където работните места са малко, а търсенето голямо.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg