EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Засилени проверки в европейските влакове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Засилени проверки в европейските влакове

mail10:01 | 31.08.2015прегледи 1239 коментарикоментари 0


Европейските страни ще засилят проверките на самоличността и на багажите във високоскоростните влакове, но се обявиха против систематичен граничен контрол на среща, свикана, след като мароканец извърши нападение във влака "Талис" от Амстердам до Париж, преди да бъде неутрализиран от трима американски пътници.
Това съобщи френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов след срещата на министрите на транспорта и на вътрешните работи на девет европейски страни, които обсъждаха подобряването на сигурността в железопътния транспорт, предаде ДПА.
"Тероризмът се опитва да подкопае нашата свобода, каза Казньов, но ние трябва да предотвратим това."
Френският вътрешен министър добави, че проверките ще бъдат извършвани навсякъде, където е необходимо, но няма да са повсеместни. Той подчерта, че страните трябва да подобрят координацията между разузнаванията и службите за сигурност в Шенгенската зона за свободно движение.
Комисарят по транспорта на ЕС Виолета Булц каза, че не трябва да се стига до "свръхреакция". "От огромно значение е, доколкото е възможно, общественият транспорт да остане отворен и лесно достъпен", подчерта тя.
Въпросът за безопасността на жп транспорта ще бъде обсъждан на среща на транспортните министри на ЕС на 8 октомври. Експерти от сигурността и представители на бизнеса също ще организират специални срещи в следващите седмици.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg