EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Засилва се трафикът по р.Дунав

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Засилва се трафикът по р.Дунав

mail09:15 | 13.09.2022прегледи 496 коментарикоментари 0


От началото на годината до 31 август преминалите плавателни съдове по река Дунав са над 7200, съобщиха от пресцентъра на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. С близо 20% се е увеличил интензитетът на работа на Речната информационна система (БУЛРИС) по отношение на преминалите и извършили дейност кораби през българския участък на река Дунав за първите осем месеца на годината. 

За този период операторите на БУЛРИС са обработили над 29 000 маневри между корабните места в пристанищата по поречието на Дунав. В пристанище Русе обработените маневри са над 8700. 

На 10 септември се навършват 10 години от откриването на системата БУЛРИС. Тя осигурява среда за обмен на статични и динамични данни, свързани с безопасната работа на корабоводителите, сигурността на корабоплаването и опазването на околната среда по цялото българско поречие на Дунав. 

Сред последните иновации, въведени от ДП „Пристанищна инфраструктура“, е системата за визуализация на корабния трафик (VTT). Тя предоставя допълнителни възможности за получаване на информация за актуални известия до корабоводителите (NTS), за виртуални навигационни знаци (AtoN-и), актуални и прогнозни хидрологични и метеорологични сведения.

Заради ниското ниво на реката през август стотици самоходни и несамоходни плавателни съдове изчакваха в българо-румънския участък. Корабоплаването за плавателни съдове с газене от 1,70 метра беше възстановено в края на август, след извършените драгажни дейности, свързани с удълбочаването на фарватера (плавателния път) край островите Белене и Батин.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg