EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Засечени са марокански скакалци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Засечени са марокански скакалци

mail11:45 | 16.05.2012прегледи 653 коментарикоментари 0


Експерти от Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград, са установили начално излюпване на марокански скакалци в землищата на село Драката, община Струмяни, в село Марикостиново и село Генерал Тодоров, община Петрич, на площ от 220 дка.
Аналогични констатации са направили и експертите от Областната дирекция по безопасност на храните - Кърджали. Потенциални зони на начално излюпване са установени в землищата на селата Перуника и Сливарка, община Крумовград; селата Габрово, Комунига и Свободиново, община Черноочене; селата Воловарци и Скална глава, община Кърджали; селата Седларе и Садовица, община Момчилград. Общо над 8000 декара.
Установени са зони на концентрация в Хасковска област – 2000 дка. в община Маджарово и 5000 дка. в землището на село Железино, община Ивайловград.
Масово излюпване, в отделните агроекологични райони на областите, се очаква от средата до края на месец май. През тази година се очаква поява на скакалци в необработените площи, на места, където е установено нападение през 2011 година.
ОДБХ – Благоевград, ОДБХ - Кърджали и ОДБХ – Хасково са изпратили писма до кметовете на населените места в регионите, с които уведомяват, че за извеждане на успешна борба със скакалците е необходимо третирането да започне в ранна фаза от развитието на вредителя.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163