EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Заседание на Бюджетната комисия в НС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заседание на Бюджетната комисия в НС

mail10:03 | 20.11.2018прегледи 685 коментарикоментари 0


За днес е предвидено заседание на парламентарната Бюджетна комисия, която ще обсъди въвеждането на лимити за неимуществени щети по задължителната застраховка "Гражданска отговорност" до 5000 лева за далечни роднини. За най-близките на загинал на пътя - съпруг, съпруга, родител или дете, няма да има таван, предвиждат промените в Кодекса на застраховането.

Припомняме, между първо и второ четене на Законопроекта за промени в Застрахователния кодекс председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова внесе промени, които лимитират до 20 000 лв. обезщетенията за роднини и близки на загиналите в катастрофи. На 4 ноември, премиерът Бойко Борисов нареди на депутатите от групата на ГЕРБ да не приемат внесените промени в Застрахователния кодекс. Подобен таван на обезщетенията има в евродиректива и според противници на промените не е необходимо още едно ограничение. По-късно Менда Стоянова конкретизира ограниченията – без лимит остават обезщетенията за роднините.

Предложението, което ще се обсъжда днес, е дискутирано с бранша и с юристи и според председателя на ресорната комисия Менда Стоянова е приемливо за всички. Посочва се, че то няма да доведе до оскъпяване на задължителната полица.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg