EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зарядна станция зарежда 20 автомобила

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зарядна станция зарежда 20 автомобила

mail07:10 | 24.01.2024прегледи 627 коментарикоментари 0


Хибридна зарядна станция с фотоволтаична централа и батерии зарежда 20 електромобила за четвърт час

 

Мощна хибридна зарядна станция с фотоволтаична централа и 2 батерии може да зарежда с ток от слънцето до 20 автомобила едновременно. При това, за 15 минути. Хибридната станция с фотоволтаична централа е и преносима. Тя може да се изгради на места, независими от електромрежата и инфраструктурата. Това споделят от Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ), авторите на разработката.

 Станцията използва слънчевата енергия, генерирана от фотоволтаичните панели, и зарежда батериите ЦЕРБ BESS. След това енергията се подава на електрическото превозно средство. В зависимост от мощността на колата, зареждането отнема между 8 и 15 минути. За сравнение, в момента един електромобил в България се зарежда между 40 минути и 1 час.

Хибридната станция с фотоволтаична централа и батерии може да бъде изградена както в рамките на съществуваща електромрежа, включително към малки бензиностанции, така и автономно, на изцяло независими от мрежата места. А поради това, че излишната енергия се акумулира в батериите, електромобилите може да се зареждат през нощта или в райони с много малко слънце. „По този начин има достъп до зелена енергия 24 часа в денонощието, през цялата година, без прекъсвания“, поясняват от ЦЕРБ.

ЦЕРБ е най-голямото предприятие на Балканския полуостров за диагностика и поддръжка на електрически съоръжения и единственото подобно у нас. Създадено е преди 75 години. 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158