EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зарядна станция за електромобили пред МИЕТ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зарядна станция за електромобили пред МИЕТ

mail10:45 | 09.08.2012прегледи 757 коментарикоментари 0


Две нови зарядни колонки има в София - пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и улица "Триадица", съобщи за EconomyNews.bg Индустриален клъстер „Електромобили“ (ИКЕМ).

Откриването на зарядната колонка пред сградата на министерството на ул."Славянска" 8, e днес от 12 часа.

Зарядната колонка ще бъде открита от министър Делян Добрев. На събитието ще присъстват още кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, Иван Костов, главен секретар на Индустриален клъстер „Електромобили“, Весела Шаранкова, изпълнителен директор на ФУЛЧАРДЖЪР България АД.

С това местата за зареждане в гр. София стават девет. Броят им ще се умножава с използването на електромобилите, с оглед пестенето на ресурси и опазването на околната среда.

Колонки на Фулчарджър са инсталирани на ул. “Московска”, пл. “Ал. Невски”, пл. “Народно събрание”, две точки на бул. “Ал. Стамболийски”, до БНБ, пл. “Македония”, пред МИЕТ и на ул. "Триадица".

През юли пред Интер Експо Център – София бе открита първата зарядна екостанция за електромобили.
Основно предимство на първата зарядна екостанция (ЗЕС) е фактът, че тя се зарежда изцяло със „зелена“ енергия от собствена фотоволтаична инсталация, която затваря цикъла от този екологичен и икономичен градски транспорт. Тя е напълно автономна – не се нуждае от допълнителна инфраструктура и осигурява директно използване на добитата от слънчевата радиация електроенергия без загуба от пренос по разпределителната електро-мрежа.
 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg