EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Заразени яйца в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заразени яйца в Европа

mail10:34 | 08.08.2017прегледи 9591 коментарикоментари 0


Тринайсет партиди със заразени яйца са били доставени през юли от Холандия във Франция на две предприятия за производство на продукти на яйчна основа, съобщи днес говорител на френското министерство на земеделието и храните, цитиран от Франс прес.

Министерството е започнало да разследва дали опасните продукти са попаднали в търговската мрежа, предава БТА.

Франция е била уведомена в събота вечерта и в неделя от Европейската комисия, че въпросните партиди са били доставени между 11 и 26 юли, уточни министерството в комюнике.

По-рано днес Европейската комисия уведоми службите за безопасност на храните на Великобритания, Франция, Швеция и Швейцария като предпазна мярка, че яйца, заразени с инсектицид, може да са влезли на тяхна територия, предаде Асошиейтед прес. През почивните дни Германия и Холандия са известили за случая европейската система за бързо предупреждение за безопасност на храните. Целта е да се сподели информация, така че всички да знаят, че сега проверката зависи от преценката на властите в Швеция, Швейцария, Франция и Великобритания, посочи говорителката Ана-Кайса Итконен.

По думите й мярката има изцяло превантивен характер и не означава, че яйца, заразени с инсектицида фипронил, всъщност са били внесени в тези страни.

Властите в Белгия и Холандия разследват как инсектицидът е влязъл в досег с кокошките носачки, припомня АП.


Тагове: яйца, зараза
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg