EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заради горещините - бум на продажбите на климатици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заради горещините - бум на продажбите на климатици

mail14:09 | 26.07.2023прегледи 585 коментарикоментари 0


Южна Европа се бори с екстремните горещини, чиито край не се вижда, и все повече жители на Стария континент се решават да монтират климатици в жилищата си или да се сдобият с други средства за охлаждане, пише Ройтерс. 

Вградените климатици в домовете са много поразпространени в САЩ, отколкото в Европа, където хората разчитат на по-традиционни начини за справяне с горещините.

Италианците и испанците обаче все по-често се обръщат към по-ефективни средства за охлаждане.

Италианската търговска верига за битова техника "Униеро", която разполага с повече от 500 магазина на Апенините, каза, че миналата седмица продажбите на продукти за охлаждане са се удвоили спрямо същия период от миналата година. 

"Ел Корте Инглес“, една от най-големите вериги универсални магазини в Испания, съобщи, че до средата на юли вече е продала с 15 % повече охлаждащи устройства спрямо първите осем месеца на миналата година.

Очаква се това лято температурите в Испания да бъдат по-високи от средните, а през последните два месеца страната беше обхваната от две горещи вълни. 

Миналата година много хора решиха да не харчат пари за климатици, тъй като цените на електроенергията рязко се увеличиха. Новите топлинни вълни обаче карат потребителите да обмислят възможността да поставят климатични системи в жилищата си, сочат данни на испанската Организация на купувачите и потребителите. 

До средата на юли средният брой на часовете, през които жителите на Севиля са държали климатиците си включени, е скочил с 26,5 % спрямо същия период на миналата година.

Много хора предпочитат вентилаторите, които са по-лесни за монтиране. Сред десетте най-продавани стоки за дома в испанския клон на електронния магазин "Амазон“ е  вентилатор за таван на цена от 139,95 евро. 

В Италия 17-ото място в тази категория заема мобилен климатик на цена от 319 евро. 

Предприятията също инвестират в климатици. Този месец сайтът "Амазон бизнес“, който предлага консумативи за компании, отбеляза над 20-процентно увеличение на продажбите на преносими климатици в Испания, Италия и Франция спрямо юли миналата година.

И домашните любимци не са пренебрегнати. По данни на "Ел Корте Инглес“ охлаждащите постелки за котки и кучета този месец са били сред най-продаваните артикули в специализираните магазини./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1038