EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Започна работа 47-то НС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започна работа 47-то НС

mail11:32 | 03.12.2021прегледи 797 коментарикоментари 0


Народните представители в 47-ото Народно събрание положиха клетва в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.
След това в пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание.
За поста бяха предложени двама кандидати - Никола Минчев от "Продължаваме Промяната" и Цончо Ганев от "Възраждане".
Никола Георгиев Минчев е адвокат по професия, пише в официалната интернет страница на "Продължаваме Промяната". Той е бил водач на листата на формацията в Перник.
Роден е на 13 септември 1987 г. Завършил е 91-а Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Говори английски и немски език. Обича спорта.
Адвокатската му кариера започва в кантората "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков". Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара. Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва още банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки.
Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина, пише в интернет страницата на "Продължаваме Промяната".

Седем заместник-председатели - по един от всяка група ще има 47-ият парламент. От "Продължаваме промяната" зам.-шеф за парламента бе избран Мирослав Иванов, който е юрист, от ГЕРБ-СДС Росица Кирова, от ДПС - Мукаддес Налбант. Ива Митева, председателят на 45-ия и 46-ия парламент, сега бе избрана за заместник от ИТН. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов е избран от квотата на "Демократична България", а от "Възраждане" Цончо Ганев.

източник: БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg