EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Започват проверки на плажовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започват проверки на плажовете

mail09:55 | 15.05.2019прегледи 647 коментарикоментари 0


От 1 юни министерството на туризма ще започне активни проверки на плажните ивици, дадени на концесия и под наем. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя информира, че след подаден сигнал за незаконно строителство на плажа на къмпинг "Юг", министерството е сигнализирало до Регионалната инспекция по строителен контрол, в чиито правомощия е да установи дали има нарушения там. Ако бъдат установени, те трябва да бъдат отстранени.
На обществено обсъждане е редно да бъдат поставени всички важни въпроси, които касаят стопанисването и управлението на морските плажове. Подкрепяме по-високите санкции, защото трябва да опазваме околната среда, добави Ангелкова. Тя подчерта, че голяма част от концесионерите работят по изграждането на осветление на ивиците през нощта, а на много места на плажа в курорта "Слънчев бряг" вече има видеонаблюдение.
В края на месеца в туристическия комплекс ще се състои голям форум, който ще събере представители на туристическия бранш, на туроператорския бизнес, хотелиери. Събитието ще съвпадне с честването на 60-та годишнина от основаването на комплекса.
В "Слънчев бряг" и през това лято ще има контролно-пропускателни пунктове.
До края на юни Министерството на туризма ще обяви разработвания механизъм за повече чартърни полети, които да се обслужват на летищата в Бургас и Варна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg