EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Започват проверки на ЕРП-та

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започват проверки на ЕРП-та

mail10:16 | 02.09.2015прегледи 1129 коментарикоментари 0


С цел гарантиране сигурността на електроенергийната система в страната, Министерството на енергетиката стартира проверка на трите електроразпределителни дружества – "ЧЕЗ България Електроразпределение" АД, "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД, "Енерго-про Мрежи" АД и Електроенергийния системен оператор за готовността им за предстоящия зимен сезон.

От утре, 2-ри септември, до края на месеца ще бъдат проверени програмите за аварийно планиране и дейностите по материално-техническото осигуряване на зимната подготовка на енергийните дружества. За минимизиране на риска за българските потребители, Министерството на енергетиката ще изготви анализ на риска за работа на компаниите в кризисна ситуация и план за действие за неговото ограничаване. Ще бъде подробно разписана програма за есенно-зимната подготовка. Комисията от експерти на енергийното министерство ще следят и за неизпълнени дейности по отношение на подмяна на рискови или амортизирани съоръжения.

След края на проверката ЕСО ще разработи анализ на риска за регионите с повишени товари, както и предложения за недопускане на аварии. С инициираните проверки Министерството на енергетиката цели да се избегнат аварийни ситуации като тази от месец март 2015 г./МЕ
 


Тагове: ЕРП, проверки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg