EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Започват изслушвания в ООН за ген. секретар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започват изслушвания в ООН за ген. секретар

mail10:15 | 12.04.2016прегледи 713 коментарикоментари 0


Осем кандидати за поста генерален секретар на ООН, сред които генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, ще участват в неформалните слушания, които ще се състоят в централата на световната организация от днес до 14 април, съобщи председателят на Общото събрание на ООН Магенс Люкетофт, цитиран от ТАСС. Неформалният диалог ще протича в двучасови сегменти с участието на всеки кандидат. Ще им бъде предложено да направят встъпително слово, след което представители на страните членки ще им задават въпроси. На всеки въпрос кандидатите ще имат по две минути за отговор.
Днес в залата на Съвета на ООН по опеката ще бъдат изслушани външният министър на Черна гора Игор Лукшич, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и бившият португалски премиер Антониу Гутериш.
Утре ще се състоят слушанията с участието на бившия словенски президент Данило Тюрк и с бившите външни министри на Хърватия - Весна Пусич, и на Молдова - Наталия Герман.
На 14 април страните членки на ООН ще изслушат администратора на Програмата за развитие на ООН Хелън Кларк (Нова Зеландия) и бившия македонски външен министър Сърджан Керим.
Изслушванията ще се транслират по официалния сайт на ООН на всичките шест официални езика на организацията - английски, френски, руски, арабски, испански и китайски.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093