EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Започва строителството на „Ритейл Парк Хасково“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започва строителството на „Ритейл Парк Хасково“

mail08:10 | 17.12.2021прегледи 855 коментарикоментари 0


 

В началото на 2022 година ще започне строителството на първия модерен търговски парк в Хасково и областта. „Ритейл парк Хасково“ е търговски парк от ново поколение, който ще покрива население от над 110 хиляди души и ще се утвърди като дестинация за пазаруване с регионално значение. Инвестицията в цялата търговска зона възлиза на над 15 милиона евро.

„Ритейл парк Хасково“ ще бъде изграден върху бившите военни имоти на бул. “Г. Раковски“ и ул.“Дунав“. Удобната централна локация на бул. „Г. Раковски“ прави Парка лесно достъпен, както за автомобили, така и за пешеходци.

В „Ритейл парк Хасково“ ще се помещават наложени български и международни търговски вериги с известни брандове, които за първи път „стъпват“ в града. Ще бъдат представени на едно място различни категории стоки и услуги – мода, обувки и аксесоари, спортни стоки, здраве и красота, вериги от типа „хард дискаунтър“ и други.

В комбинация със съседните търговски обекти, Ритейл паркът формира обособена търговска зона с търговска площ над 14 500 кв.м., а общата отдаваема площ на Ритейл парка самостоятелно възлиза на около 6500 кв.м. Тук ще има три открити паркинга, обслужващи търговската зона с над 400 паркоместа.

Търговският парк ще отвори врати в края на 2022 година, а всички представени брандове да открият обектите си едновременно. Търговският парк ще създаде възможност за откриване на над 80 работни места, а за цялата търговска зона над 160.

 

Инвеститор и управляващо дружество на проекта „Ритейл парк Хасково“ е „Тринити кепитъл“ АД. Дружеството е утвърден предприемач на българския пазар с опит в успешното реализиране и управление на най-големия Ритейл парк в страната „Джъмбо плаза“, като наред с това проучва и развива други инвестиционни проекти.

Във връзка с изграждането на първата по рода си модерната търговска зона в града, кметът на община Хасково Станислав Дечев внася за разглеждане в Общинския съвет извънредна докладна записка. В нея градоначалникът предлага на общинските съветници да дадат съгласие за безвъзмездното прехвърляне на имот, собственост на държавата на община Хасково и да бъде внесено искане чрез Областния управител на Хасково за вземане на решение на Министерския съвет по предложение на Министъра на МРРБ за безвъзмездно прехвърляне на имот държавна собственост. Въпросният имот представлява улица.

Цялостната идея да търговския парк е изключителна иновативна и модерна не само за България, но и за Европа. Изграждането на „Ритейл парк Хасково“ ще преобрази търговския облик на града и ще го направи още по-привлекателен за жителите и гостите му.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg