EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Заплатите в ГОРУБСО- Мадан +10%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заплатите в ГОРУБСО- Мадан +10%

mail07:37 | 26.03.2021прегледи 2692 коментарикоментари 0


Заплатите в ГОРУБСО- Мадан са увеличени с около 10 процента средно от февруари, съобщиха от минното дружество. Рудодобивното предприятие планира над 6 млн. лв. инвестиции през годината. Цените на оловото и цинка сега са в период на стабилизация след срива на котировките им около началото на пандемията преди година, което позволява на минното дружество да вложи средства в инвестиционната си програма, коментират от ръководството на ГОРУБСО- Мадан.
Икономическата криза около пандемията не се отразява сериозно досега на производството на мината, уточняват от рудодобивното предприятие. Случаите на коронавирус сред миньорите и работниците не са масови, а отдалечеността на работните места в рудниците не предполага струпване на хора и риск от скъсяване на дистанцията.
Част от инвестициите са предвидени за продължаващо обновление на минното оборудване със съвременна техника. От тази година започва работа по проучване на две нови площи в зоната на находище "Петровица". Целта на проучвателните дейности е да покажат дали има наличие на рентабилни рудни залежи с достатъчно високо метално съдържание. След приключилото 9-годишно проучване на друга руднична площ, от ГОРУБСО ще предприемат процедура за вписване на търговско откритие и кандидатстване за концесия. От дружеството кандидатстват за възстановяване на рудодобива в рудник "Ангел Янакиев", който от години е под вода. Мината е "потопена" от подпочвените води до определена кота, но ГОРУБСО- Мадан вече има опит с възстановяване на работа на друг наводнен рудник- "Върба", уточняват от предприятието.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg