EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Заплатата на Иван Искров =16 хил.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заплатата на Иван Искров =16 хил.лв.

mail06:35 | 21.09.2015прегледи 32951 коментарикоментари 0


Във връзка с постъпили запитвания, БНБ оповести заплатите на предишния екип на ръководството на БНБ. Ето какво се отбелязва от банката:
• На 30 юли 2015 г. Управителният съвет на БНБ прие решение за определяне и оповестяване на възнагражденията на своите членове. Принципите за определяне на възнагражденията и конкретните им размери бяха публикувани на интернет страницата на БНБ.
• На 16 септември 2015 г. БНБ предостави, при спазване на ограниченията по Закона за защита на личните данни, исторически данни, свързани с възнагражденията в БНБ, поискани на основание на Закона за достъпа до обществена информация.
• Днес, след изразено желание и декларирано съгласие за разкриване на информация по Закона за защита на личните данни от г-н Иван Искров, г-н Калин Христов и г-н Димитър Костов, БНБ оповестява допълнително, че тяхното брутно средномесечно възнаграждение, включващо всички форми на основни и допълнителни възнаграждения преди облагане с данъци, за периода юли 2014 г. - юни 2015 г. е било в размер, както следва: 16 546.05 лева за г-н Иван Искров и по 14 983.21 лева за г-н Калин Христов и г-н Димитър Костов.


Заплатите на новия екип на БНБ
Заплатата на новия управител на БНБ Димитър Радев е 15 368 лева, съобщи банката официално, дни след като той бе избран от НС. По 13 173 лева е определеното възнаграждение за подуправителите и по 4 391 лева за другите членове на Управителния съвет.

Какво още се отбелязваше в съобщение на БНБ по повод възнагражданията?

• Обвързва се възнагражденията на членовете на Управителния съвет със средното месечно възнаграждение на ръководителите на банките в България, както следва: 70% за управителя на БНБ; 60% за подуправителите и 20% за другите членове на Управителния съвет.

• Отменяне се възнагражденията за участие в заседанията на Управителния съвет за управителя и подуправителите.

• Въвежда се лимит за общото възнаграждение на управителя и подуправителите, включително допълнително материално стимулиране, до размера на средното общо възнаграждение на ръководителите на банки в България.

• Публично се оповестява месечните възнаграждения на членовете на Управителния съвет в Годишния отчет и в бюджета на БНБ.

В съответствие с приетото решение месечните възнаграждения на членовете на Управителния съвет се определят в следните размери:

- 15 368 лева за управителя;

- По 13 173 лева за подуправителите;

- По 4 391 лева за другите членове на Управителния съвет.

 


Тагове: заплата, Искров
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg