EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заплатата на Зорка Първанова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заплатата на Зорка Първанова

mail10:10 | 12.09.2011прегледи 2253 коментарикоментари 0


Не получавам заплата от президентството. Няма как да получавам възнаграждение, след като не съм назначена, казва в интервю за бтв съпругата на президента Георги Първанов – Зорка. Така тя опроверга публикации в медиите, според които тя получава заплата от 2300 лв. Първанова продължава да работи в Института по балканистика към БАН, където според неините думи заплатите са "мизерни", но поради ангажиментите на съпруга й, тя често излиза в неплатен отпуск. Зорка Първанова е историк и вече е доцент и доктор на науките.
Аз съм си обещала, че докато съпругът ми е в активната политика, няма да правя коментари по политически теми, казва Първанова и допълва:“ Коя жена не критикува съпруга си?. Критикувам го във всякакво качество. Следя когато говори, следя всеки лапсус”.
Най-щастливите й моменти с Георги Първанов са от личния им живот, а любовната им история “била много обичайна”, запознали се и се оженили като студенти.
След края на мандата на президента, Зорка Първанова ще се занимава с Академията за лидерство.
Първанови живеят 10 години във вила "Калина" в Бояна. Двамата обаче ще трябва да напуснат държавната резиденция в началото на следващата година. "Ако ми е трудно да се разделя с държавна собственост, това ще бъде вълчицата Зорница, а не вила "Калина", призна съпругата на президента. Тя допусна, че няма да може да вземе животното в стария си апартамент. "В началото съпругът ми и децата се занимаваха с нея, но един ден тя просто дойде, близна ме по крака, сгуши се в мен и бях дотук. Ако ми е трудно да се разделя с нещо тук, то това е тя. Не знам как ще оцелее без нас", каза първата дама.
Първата дама призна, че семейството й свикнало да живее в резиденцията и сега във всяко кътче личал техният почерк. В двора на резиденцията живеят 2 кучета, 3 папагала и вълчицата. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg