EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заплата от 500 лв. без данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заплата от 500 лв. без данък

mail06:55 | 29.07.2014прегледи 1050 коментарикоментари 0


Заплатите до 500 лева да не се облагат с данъци е вариант, за който ще настоява КНСБ, съобщи вицепрезидентът на синдиката Николай Ненков на пресконференция в централата на КНСБ.
По думите му КНСБ ще настоява за такъв вариант, ако бъде отхвърлена възможността да се приложи необлагаем минимум. В последния момент преди приемането на сегашния бюджет ние успяхме
да издействаме промяна в данъчното законодателство заплатите до минималната работна заплата да са освободени от данъци, припомни Ненков и допълни, че данъкът, който хората с такива заплати плащат, ще бъде възстановен през 2015 година.
КНСБ ще настоява и минималната работна заплата през 2015 година да бъде 400 лева, каза още Ненков. По думите му това е около 50 процента от средната работна заплата, която към момента е около 800 лева.
Разчетите на синдиката показват, че за бюджетната сфера увеличението на работната заплата трябва да е около 15 процента. КНСБ ще продължат и темата за препоръчителни индекси на нарастване на заплатата в реалния сектор, отбеляза Ненков. Той се обяви и за заплащане във фирмите, което максимално да отчита приноса на работниците и служителите. КНСБ ще направи и предложения за защита на изплащането на работната заплата. Според Ненков сумите за изплащането на заплати в "Напоителни системи" и "Автомагистрали - Черно море" трябва да бъдат заложени в актуализирането на бюджета и КНСБ ще настоява това да се случи.
Говорим само за здравната каса, което е абсолютно наложително, но изпускаме някои дружества с национално значение, коментира той. Към момента се дължат над 8 милиона лева на Автомагистрали - Черно море, а тази сума не е заложена в бюджета, допълни още Ненков.
В сряда конфедерацията ще има пресконференция по темата. КНСБ ще предложи и премахване на квотите до 240 милиона лева за ваучерите за храна, съобщи Ненков. По думите му трябва да се даде възможност на работодателите да закупуват неограничено количество ваучери, защото "когато парите са малко, необлагаемите 60 лева идват на помощ".
 


Тагове: заплата, данък
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg