EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заплата и след смъртта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заплата и след смъртта

mail14:30 | 13.08.2012прегледи 1587 коментарикоментари 1


Американският технологичен гигант Google е известен с грижите си към своите служители. Модерни дизайнерски офиси със зони за игри и кухни, където има всичко на разположение и то безплатно, безплатни фризьорски услуги и биохрана в барчетата. Всичко е направено така, че служителят да се чувства добре и да даде най-доброто от себе си в работата. Досега обаче не се знаеше, че компания продължава да плаща на служителите си и след смъртта им! Или по-точно, че Google плаща половината от заплатата на починалия служител на съпругата/съпруга или партньора, с който той е живеел. И то в продължение на 10 години! Именно това разказва директорът по човешките ресурси във водещата интернет търсачка Ласло Бок в интервю за сп. "Forbes". "Може да се стори странно, но ние, в Google, плащаме и след смъртта на служителите си", посочва Бок.

Говорител на Гугъл потвърждава, че за целта не е необходимо "никакво условие за старшинство", което означава, че близо 34-те хиляди служители на Google имат право на това, допълва "Forbes". Това обаче не е всичко. Децата на починалия имат право на $1000 месечно докато навършат 19 години или 23 години, ако следват редовно, допълва списанието, цитирано от БТА. Това е начин да се облекчат всекидневните грижи на опечалените роднини, обяснява Бок. "Това не носи нищо на Google, допълва той, но е важно групата да подпомага семействата, които преживяват този ужасен и неизбежен момент от живота".
В Google обаче не трябва да починеш, за да бъдеш зачитан. Фирмата предлага изключителни условия (за САЩ) при отпуск по майчинство или бащинство. Според говорителя на компанията, цитиран от "Forbes", младите бащи имат шест месеца платен отпуск, а майките - 18 седмици. Да предугадиш потребностите е добър начин да задържиш или да привлечеш добри служители, отбелязва електронното издание на френското списание "Challenge".
 


Тагове: САЩ, Google, заплати
 
Коментари
 
Българин - 14-08-2012 г. 08:56:58

Гугъл ли плаща или потребителите на Гугъл?

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg