EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Занаятчии представиха уникални продукти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Занаятчии представиха уникални продукти

mail17:15 | 12.07.2021прегледи 1014 коментарикоментари 0


Десетки жители и гости на варненските общини Ветрино, Провадия и Вълчи дол се включиха в изложения на открито, които се проведоха в трите населени места в края на юни и началото на юли, съобщиха за БТА от Областния информационен център-Варна.
Всеки посетител имаше възможност да се срещне с местни производители, да опита и да си купи от уникалните им продукти - шарлан, домашен ябълков оцет, подправки, сирена и кашкавал, овче кисело мляко, ръчно точени баници и сладкиши, вино и мед.
Интерес сред гостите на изложенията предизвикаха бутиковите натурални свещи за масаж и за ароматизиране на стая на провадийската фирма Misterro, които се правят от етерични масла - лимонена трева, лавандула, цитронела, мента пиперита, евкалипт и вратига. Предлагат се в ефектни опаковки и са отличен избор за подарък. Производителят, който продава стоката си и онлайн чрез американската компания Амазон (Amazon), изработва също еко свещници и парфюмни композиции.
Една от атракциите на панаира бяха майсторите на изделия от кожа, които представиха ръчно изработени колани, пантофи, обувки, шапки и дори цървули. Посетители не липсваха и пред артистичния щанд с картини и изделия от текстил.
 Идеята бе да се представи дейността на занаятчийското сдружение и ролята на стратегиите за водено от общностите местно развитие, чиято цел е да се улесни бизнесът в достъпа до европейско финансиране и да се развие потенциалът му според спецификата на района, в който се намира.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg