EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Закриха ДАИТС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закриха ДАИТС

mail17:50 | 16.09.2009прегледи 577 коментарикоментари 0


Структурата, отговаряла за развитието н информационните технологии у нас, става Изпълнителна агенция Електронни съобщителни мрежи и информационни системи
Правителството закри Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), съобщават информационните агенции. Създадената от кабинета Станишев агенция, оглавявана от Пламен Вачков, просъществува само 4 години - колкото бе и мандатът на Тройната коалиция, припомня електронния в. Пари.
На нейно място кабинетът Борисов създаде Изпълнителна агенция Електронни съобщителни мрежи и информационни системи, която ще бъде под опеката на министъра на транспорта, съобщиха от правителствената информационна служба.
Кабинетът прие устройствените правилници на агенцията и на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. След промените административният персонал е намален с 11 на сто, допълниха от ведомството.
Закриването на ДАИТС е резултат от решението на Народното събрание за приемане на нова структура на Министерския съвет.
Изпълнителната агенция Електронни съобщителни мрежи и информационни системи ще развива, интегрира, поддържа, администрира и управлява електронна съобщителна мрежа за нуждите на националната сигурност, на органите на изпълнителната и местната власт. Тя ще осигурява електронни съобщения и за управление при бедствия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg