EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Законът за рибарството променен заради ски писти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Законът за рибарството променен заради ски писти

mail09:40 | 22.07.2011прегледи 599 коментарикоментари 0


Управляващите планират да променят закона за рибарството(!), за да улеснят строителите на ски писти, с изненада установили в Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България”.
В преходните и заключителните разпоредби на проектозакона за рибарството, предложен от Десислава Танева и Стоян Гюзелев от ГЕРБ, се предлага ски писти да се строят и без приети областни планове за горите. Досега такива планове се изискваха при строителството на ски писти.
Коалицията „За да остане природа в България” припомня, че тройната коалиция често прокарваше ново законодателство в една област чрез преходните и заключителните разпоредби на закони от съвсем друга област. Очевидно това опитват да правят и някои от сегашните управляващи.
Междувременно, коалицията „За да остане природа в България” организира протестно шествие срещу унищожаването на Национален парк Пирин и политическия чадър над нарушенията в ски зона Банско. То ще се проведе довечера от 18 ч. с начална точка стълбите на бившия Партиен дом, ще премине по „жълтите павета” и ще завърши до сградата на БНТ. Участниците ще носят чадъри, които символизират политическия чадър над нарушенията в ски зона Банско и Национален парк Пирин, допуснати както от настоящото правителство, така и от предишните три.
Коалицията „За да остане природа в България” призовава премиера Бойко Борисов да спре всякакво строителство в защитените територии, да развали концесионния договор с „Юлен” АД, да влезе във владение на незаконно изграденото, както и да изиска обезщетение за незаконно използваните площи и да се рекултивират незаконно застроените територии в Национален парк Пирин, част от европейската екологична мрежа Натура 2000 и от световното природно наследство на ЮНЕСКО.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg