EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Законът за конфискация приет на първо четене

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Законът за конфискация приет на първо четене

mail15:40 | 16.02.2012прегледи 729 коментарикоментари 0


Със 121 гласа "за" парламентът прие внесения от ГЕРБ законопроект за отнемане на незаконно придобито имущество, съобщи БНР. Той предлага конфискация, ако имотите са придобити по престъпен начин и от хора, които нямат влезли в сила присъда. Проверката ще обхваща период от 10 години назад.
Процедурата ще се задейства при разлика между доходите и имуществото от 250 хиляди лева. Ще се проверява имуществото на лица, които са привлечени като обвиняеми, както и физчески или юридически лица, които притежават или контролират имущетво, за което може основателно да се предполага, че е придобито от друго лице, привлечено като обвиняем. Производство пред комисията може да се образува и когато наказателно производство не е било образувано, било е прекратено или е било спряно.
Предвижда се закриване на действащата и създаване на нова Комисия за отнемане на незконно придобито имущетство.
Многозинството от ГЕРБ се въздържа и така не беше приет на първо четене проектът за Закон за гражданска конфискация, внесен от Христо Бисеров от ДПС. Той предвижаше производство за отнемане на имущество да може да бъде образувано само по повод или във връзка с висящо или приключено наказателно производство, а предложението за образуване да се прави от наблюдаващия прокурор.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165