EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Законови условия за усвояване на ОСП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Законови условия за усвояване на ОСП

mail15:10 | 21.01.2015прегледи 677 коментарикоментари 0


Правителство предлага на Народното събрание проект на закон за изменение и допълнение на Закона подпомагане на земеделските производители, съобщи правителствената информационна служба. С него се създават основни правила за въвеждането на схемите, изискванията и конкретните национални решения за директните плащания в България за периода 2015-2020 г. Новите схеми за директни плащания в страната ще бъдат приложени като се отчитат общите задължения съгласно Регламент (ЕС) №1307/2013 и прилагащите регламенти. Предвидените инструменти и начините на прилагане ще отразяват в максимална степен националните особености и приоритети в сферата на земеделието.
Със законопроекта се регламентира редът за изготвяне, одобрение и прилагане на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.
В съответствие с изискванията на законодателството на ЕС се урежда създаването на Система за съвети в земеделието, която включва както Националната служба за съвети в земеделието, така и другите лица, които предоставят съвети на земеделските стопани. Промените в закона са насочени към осигуряване на съвети за земеделските стопани, свързани с получаването на подпомагане от фондовете на ЕС и с тяхната земеделска дейност.

Създава се общо правно основание министърът на земеделието и храните да издава наредби по прилагане на регламенти на Европейския съюз в областта на Общата селскостопанска политика.
Очакваните резултати от прилагането на проекта на акт са свързани с успешно прилагане на схемите за директни плащания в периода 2015-2020 г. и изготвяне, одобрение и прилагане на ПРСР в периода 2014-2020 г. Всички предложени промени са насочени към максимално усвояване на финансовия пакет на страната за директни плащания и за развитие на селските райони, както и към повишаване на конкурентоспособността на земеделското производство в България и на доходите на земеделските производители.
Снимка: ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1969