EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Закони измъкват ЕС от кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закони измъкват ЕС от кризата

mail13:47 | 14.06.2010прегледи 675 коментарикоментари 0


Президентът на Европейския съюз Херман ван Ромпой заяви, че евентуални промени в законодателната база на ЕС биха допринесли за изход от икономическата криза и по-нататъшна интеграция на икономиките на страните членки, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на негово интервю във в. Financial times.
"Ако се съгласим на такива промени в споразуменията, то такъв обрат би се превърнал в следваща стъпка в нашето развитие, но това може да отнеме значително време", отбеляза Ван Ромпой.
Според него в случая няма табу, но продължава да се работи в рамките на съществуващите договори.
Базово споразумение на ЕС е Лисабонският договор, влязъл в сила на 1 декември 2009 година и предвиждащ промени в действащите споразумения за ЕС с цел реформиране системата на управление на съюза.
В същото интервю, цитирано от Франс прес, Херман ван Ромпой изтъква, че силата на еврото в миналото е замаскирала бюджетните проблеми в Европа. Според финансовите пазари са виновни в "прекалена снизходителност" през първите единайсет години на
единната европейска валута, което е довело до много малка разлика в облигационните лихви на страните членки на еврозоната.
 Това означава, че различните страни от еврозоната са можели да взимат заеми при много близки стойности на лихвите независимо от състоянието на държавните им финанси.
Затова пък според Ван Ромпой сега пазарите имат тенденция на "свръхреакция" на малки инциденти, основавайки се на "слухове и предразсъдъци". 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039