EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Закон за горите:GPS на камиони + подробности

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закон за горите:GPS на камиони + подробности

mail16:09 | 23.07.2015прегледи 9027 коментарикоментари 0


Товарните превозни средства, транспортиращи дървесина и недървесни горски продукти, както и мобилните обекти, трябва да бъдат снабдени с изправни и функциониращи устройства за позициониране и проследяване на движението им (GPS). Това предвиждат промени в Закона за горите, които парламентът прие на второ четене.
Редът за предоставяне на достъп до информацията за движението на превозните средства се определя с наредба. Когато превозните средства преминават през земеделски територии, лицето, на което е издаден документ го изпраща на кмета на съответното населено място преди започване на дейността.
Забранява се извършването на добив на дървесина през тъмната част на денонощието.
Ползването на дървесина в горите, които са собственост на повече от едно физическо и юридическо лице, може да се извършва само при писмено нотариално заверено съгласие на поне половината съсобственици на имота.
Когато физическо или юридическо лице, собственик на поземлени имоти в земеделски територии установи, че имотите му са придобили характеристиките на гора по смисъла на този закон след 1 март 1991 г., но желае да ги ползва като земеделска територия, той подава декларация до директора на съответната регионална дирекция по горите, решиха още депутатите. Към искането се прилагат документ за собственост и скица на имота. Директорът на регионалната дирекция по горите назначава комисия, която да установи обстоятелствата. Тя извършва проверка по горскостопанска карта, чрез цифровата ортофотокарта и по други налични документи и съставя протокол. Когато от наличните документи не може да се установи кога имотите са придобили характеристиката на гора, комисията извършва проверка на място за установяване на тези обстоятелства. Когато собственикът е декларирал писмено пред директора на регионалната дирекция по горите, че желае да ползва имота си като земеделска територия, и комисията е установила, че данните от декларацията отговарят на състоянието на имота, в срок до три години от подаване на декларацията той е длъжен да почисти имота си от горскодървесната растителност.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1021