EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Задълженията на Топлофикация София = 500 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Задълженията на Топлофикация София = 500 млн.лв.

mail13:10 | 14.01.2015прегледи 1307 коментарикоментари 0


"Топлофикация София" е натрупала задължения към Българския енергиен холдинг в размер на 500 млн. лв., съобщи пред журналисти Любен Параланов - председател на Съвета на директорите на дружеството, след обсъждане на бизнесплана на "Топлофикация София" в ДКЕВР.
Задълженията на "Топлофикация София" към "Булгаргаз" са колкото топлофикационното дружество очаква като плащане от НЕК - или 127 млн. лв., каза Параланов. За задълженията към БЕХ са
започнали преговори за разсрочване, защото дружеството няма възможност да ги изплати краткосрочно, посочи той, цитиран от БТА.
В отговор на въпрос каква е събираемостта на сметките на "Топлофикация София" Параланов каза, че общо 82 процента са коректните клиенти на дружеството. Останалите 18 процента от задълженията на абонати са или разсрочени, или за тях се водят съдебни дела. Задълженията, които са натрупани през повече от три години, са около 120 млн. лв., уточни Параланов.
По думите му през последните години почти няма отказали се клиенти от услугите на дружеството, а в същото време нарастват новите присъединявания. Новите абонати са се увеличили с 0,5
процента или с около 2000 нови клиенти. От дружеството уточниха, че за да се откаже една сграда от услугите на "Топлофикация", трябва да се откаже и от снабдяването с топла вода и да й бъде демонтирана абонатната станция, а такива сгради в момента няма.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg