EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зад кулисите на енергетиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зад кулисите на енергетиката

mail06:45 | 24.09.2013прегледи 747 коментарикоментари 0


Всичките събития, които се случват около нас, са външен видим белег на процеси, които вървят под видимия спектър на уреждане на взаимоотношения. Накрая в най-уязвимо положение ще бъдат изпълнителите. В енергетиката отдавна има силен съюз между бизнес и политически интереси. Има дълбок процес, който стартира и не знам докъде ще стигне. Това каза за предването на БНР „12+3” консултантът и бивш български посланик в Москва Илиян Василев.
Според Илиян Василев тепърва ще има по-драматични действия, тъй като размерът на проблема е прекалено голям.
Очертават се банкрути, фалити, отговорност, която трябва да се понесе. Усилията да се легитимира проектът за АЕЦ "Белене" наново играят своята роля. Има една част от политическия елит и олигархията, която беше свикнала да разчита на енергетиката за финансиране на своята дейност.
Бившият посланик в Москва коментира, че отговорността на изпълнителния директор на "Риск Инженеринг" Богомир Манчев е от "последните пет минути":
Истинската отговорност е политическа, тъй като решението е взето от МС. Това, което е добро в действията на прокуратурата, е, че много хора в България трябва да се осъзнаят, че не може в предсъдебна фаза да излизат отговорни фактори и да развиват публично тези, които руската страна ще използва в арбитражното дело. Ние отиваме на това дело, без да имаме единна схема за действие.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg