EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Загубите на ИДИЛ: територия + приходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Загубите на ИДИЛ: територия + приходи

mail11:58 | 16.03.2016прегледи 1839 коментарикоментари 0


Терористичната групировка "Ислямска държава" е изгубила 22 процента от територията, която контролираше в Сирия и Ирак, и 40 процента от приходите си за последните 14 месеца, предаде ТАСС, като цитира анализ на американската консултантска компания Ай Ейч Ес.
По оценки на анализаторите на компанията за последните три месеца територията под контрола на ИД е намаляла с 8 процента.
Отвоюването на гранични пунктове между Сирия и Турция, северно от град Ракка, затруднява операциите на ИД за транспортиране на петрол, допълва аналитичната фирма. Сега тези пунктове се намират под контрола на сирийски кюрди.
Броят на екстремистите, които поемат от Великобритания и Близкия изток за териториите под контрола на ИД, също е намалял в последно време. Тази тенденция е свързана със загубата на територии в Сирия, ликвидирането на главатари на ИД и намаляването на финансирането за терористичната организация.
Иракски издания съобщават днес, че кюрдските сили в Ирак, една подкрепяна от Иран шиитска милиция и иракската армия ще започнат в скоро време офанзива, за да изтласкат бойците на ИД от северния иракски петролен район Киркук, предаде Ройтерс.
Операцията ще приближи противниците на ИД още по-близо до Мосул, най-големия иракски град под контрола на джихадистите.


Тагове: загуби, ИДИЛ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165