EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Загорка със „зелен склад”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Загорка със „зелен склад”

mail15:00 | 22.11.2011прегледи 1074 коментарикоментари 0


Започна изграждането на нов склад за готова продукция в Пивоварна Загорка. Това ще бъде първата сграда, проектирана и изградена по метода BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method– световно признат метод за оценяване на екологичните показатели на сгради от всякакъв тип), сред всички пивоварни компании на Хайнекен по света, както и сред първите подобни сгради в България. Консултант по проекта е  Андреа Момерин, който е сред четиримата сертифицирани оценители по BREEAM в България и партньор на BREEAM International.
Някои от иновативните зелени характеристики на новото съоръжение ще бъдат:
- Поддържане на изискуемата температура в складовата част без охладителна и отоплителна система, посредством по-добра изолация, бързи врати, естествена вентилация и принудителна циркулация на въздуха
- Максимално използване на естествената дневна разсеяна светлина с цел намаляване консумацията на електричество за осветление чрез използването на LED технология и иновативната система “Solar Tube”
- Система за събиране и използване на дъждовната вода с цел намаляване използването на питейна вода
Предвижда се в склада за готова продукция също така да бъде изградена BMS (Building Management System) – компютърно базирана система, която контролира и управлява всички процеси – осветление, вентилация, противопожарна система, с оглед поддържане на работните условия при минимална енергийна консумация. Площта на новия склад за готова продукция е близо 3 000 кв.м. като стойността на инвестицията възлиза на над 2 милиона лева. Очаква се изграждането на новия склад и въвеждането му в експлоатация да се случи през април 2012. Строителните дейности по закрития склад са вторият етап от проекта за оптимизиране на складовата база и логистичните процеси в пивоварната.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg