EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Завод "Химко" с нов собственик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Завод "Химко" с нов собственик

mail11:14 | 21.01.2016прегледи 1465 коментарикоментари 0


"Химко" ще бъде възроден, пише „Стандарт”. След няколко неуспешни опита за продажба, за потъналия в разруха и обявен в несъстоятелност бивш завод за торове във Враца, се намери купувач. Става дума за дружеството "НСН Инвестмънт", в което мажоритарен съдружник е депутатът Делян Пеевски. Информацията била предоставена на вестника от синдика на "Химко" Росица Томова, според която "НСН Инвестмънт" е единственият кандидат, подал оферта до приключването на търга.

Адвокат Александър Ангелов, като пълномощник на купувача в процедурата по провеждането на търга, също потвърдил новината. Според Ангелов купувачът "НСН Инвестмънт" има сериозно намерение да възстанови част от производството на "Химко", с което да се открият нови работни места в региона на град Враца, който е в тежко икономическо състояние и с висока безработицата. Предстои процедурата по продажбата на "Химко" да бъде приключена в рамките на следващите два месеца и съобразно изискванията на закона.

Някогашният химически гигант Химко" бе стратегическо предприятие за Северозападна България, приватизирано през 1999 г. по време на управлението на Иван Костов. "Химко" последва съдбата на десетки други български предприятия, стигнали до фалит и прекратили дейността си. През 2003 г. заводът окончателно прекрати производството си. Следваха години на разграбване на активите и тежки съдебни битки, като днес "Химко" е само спомен за работещата някога българска икономика.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg