EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Завод на "Хюндай" в България?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Завод на "Хюндай" в България?

mail15:30 | 25.10.2017прегледи 10247 коментарикоментари 0


Българо-корейската търговска и индустриална камара дава една нова платформа за продължаване и развитие на българо-корейските отношения. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на учредяването на Българо-корейската търговска и индустриална камара в Хюндай център - София, където заедно с премиера на Република Корея И Нак-йон поставиха началото на бизнес форума.
Бойко Борисов добави, че заедно с премиера на Корея искат да издигнат сътрудничеството между двете страни в геостратегически план за Европа, региона, както и за самата Република Корея.
Българският премиер изрази задоволство, че в делегацията на И Нак-йон са и директорите на "Самсунг" и "Хюндай". Борисов отправи покана към всички корейски инвеститори да развиват бизнес в България.
Министър-председателят бе категоричен, че истинско геостратегическо сътрудничество между България и Корея ще има тогава, когато огромните корейски инвеститори влязат реално в България с реално производство. Той каза, че е приел поканата за ответно посещение в Корея, но това посещение ще има смисъл, ако в България започне реално производство в ИТ сектора, в автомобилостроенето и в общо индустриално сътрудничество - главно във военна сфера и производството на бронирани машини в България.
Премиерът на Република Корея И Нак-йон похвали България за водената добра икономическа политика. Той подчерта, че в страната ни има ниски корпоративни данъци, които допринасят за привличането на чужди инвеститори.
И Нак-йон изрази увереност, че икономическото сътрудничество между България и Корея ще се засили. Той сподели, че двете страни могат да работят в сферата на енергетика, високите технологии, отбрана, индустрия и производството на автомобили.
Премиерът на Република Корея се надява в България в скоро време да отвори врати завод на "Хюндай" и допълни, че догодина между България и Корея ще се открие съвместен комитет за икономика и индустрия./БТА

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145