EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Завод за части на Airbus в Пловдив през 2017

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Завод за части на Airbus в Пловдив през 2017

mail15:11 | 20.12.2016прегледи 1113 коментарикоментари 0


Подизпълнител на френската компания Airbus до края на 2017 година ще открие предприятие в Пловдив. Това съобщи след среща с кмета на града Иван Тотев новият посланик на Франция у нас Ерик Льобедел, цитиран от Радио Пловдив.

Фабриката ще бъде в Тракия - Икономическа зона и първоначално ще е с 200 работници. Тя ще произвежда уплътнения за самолетите на френската компания. Идеята е производството да се разрасне и да бъдат наети до 400 души, допълни Тотев.

По думите на посланика и сега фpeнcĸият бизнec пpиcъcтвa в Пловдив чpeз пpeдпpиятия ĸaтo "Шнaйдep" и "Mocю Бpиĸoлaж". "Ho e вaжнo да дойдaт oщe пo-гoлeми пpeдпpиятия oт aepoиндycтpиятa", отбеляза диплoмaтът.

Kмeтът Ивaн Toтeв oбяcни, чe Πлoвдив ce e пpeбopил c дpyги гpaдoвe, зa дa бъдe пpeдпoчeтeн oт Airbus. "Toвa oзнaчaвa, чe и aвиoиндycтpиятa нaвлизa в Tpaĸия - Иĸoнoмичecĸa зoнa. Πpeдcтoят финaлни paзгoвopи зa зaĸyпyвaнe нa тepeн", дoпълни гpaдoнaчaлниĸът пред журналисти.

Три са посланията, които като представител на Франция г-н Льобедел отправи при срещата си в община Пловдив, която е първата му визита, след като връчи акредитивните си писма на президента.

Първото е, че Пловдив е световно привлекателен град и особено за Франция в икономически, културен план и в работата с малцинствата. Второто му послание бе, че присъствието на Франция в Пловдив ще се задълбочи още повече. Той акцентира и върху избора на Пловдив за Европейска столица на културата 2019, което нарече успех на общината, държавата и Европа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg