EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Завод за електрически велосипеди в ТИЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Завод за електрически велосипеди в ТИЗ

mail07:13 | 30.12.2021прегледи 901 коментарикоментари 0


Даден бе старт на проект за изграждането на завод за електрически велосипеди. Новоучредено българо–австрийско дружество ще инвестира 40 млн. евро в завод в „Тракия икономическа зона“. "С такъв тип производства България ще излезе на първо място в Европа по производство на електрически велосипеди", посочи текущият министър на иновациите и растежа.

Министър Даниел Лорер каза, че велосипедната индустрия е една от най-силните и експортно ориентирани в страната. С тази нова инвестиция можем да станем първи производител в Европа.

Лорер посочи, че Министерството на иновациите и растежа ще създаде институционалната рамка, както за насърчаване на малки и средни предприятия, така и на стартъпи и на по-големи инвестиции, така че да се постигне икономически растеж от поне 5% догодина.

Новият завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства ще осигури нови 1000 работни места за Пловдив и региона.

Инвестицията от 40 млн. евро е съвместна между пловдивския производител на велосипеди "Макском" и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, една от емблематичните европейски фирми в мотоциклетния, а вече и във велосипедния бизнес.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg