EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Завод за автомобилни кабели в Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Завод за автомобилни кабели в Плевен

mail08:45 | 21.01.2014прегледи 2446 коментарикоментари 0


Световният автомобилен доставчик Нексанс Аутоелектрик чрез дъщерната си компания Електрокабел България ще строй завод за кабелно оборудване в Плевен. Очаква се заводът да отвори врати в края на 2014 година.
След 18 месечен период на преговори в края на 2013 година са подписани всички необходими договори и като резултат на съвместната работа с Българската агенция за инвестиции ще започне строежът на завод с площ от 5000 кв.м. Електрокабел България планира да инвестира няколко милиона евро в новото съоръжение.
Работата по изграждането ще започне през пролетта на 2014 година. При пълен капацитет в него ще бъдат наети 600 служители в областта на производството, администрацията, логистиката, контрол на качеството и инженерството.
Нексанс Аутоелектик е базиран в Южна Германия. След направено проучване на възможностите за инвестиции в няколко страни от Източна Европа регионът на Плевен е избран заради добра локация, добра инфраструктура, качеството на пазара на труда, стабилната валута и присъединяването на България към ЕС.
"При избора на местоположението, ние отделихме нужното време за един по-задълбочен анализ, и сега сме уверени, че до края на 2014 г. ще бъдем в състояние да доставяме на нашите клиенти висококачествени продукти от завода в България", коментира във връзка с успешното приключване на преговорите Михаел Круп - отговорен мениджърът за проекта.
Нексанс Аутоелектик разработва и произвежда кабелни системи и електро-механични компоненти за конвенционално задвижвани превозни средства, както и за електро и хибридни превозни средства. Със своите близо 7000 служители в 23 локации, групата доставя оборудване за водещите производители на автомобили и системи по целия свят.

 


 


Тагове: Плевен, завод
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg