EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Завеждат дела срещу длъжници на ЕРП-та

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Завеждат дела срещу длъжници на ЕРП-та

mail11:38 | 06.10.2010прегледи 1862 коментарикоментари 0


Някои от държавните институции не си плащат тока редовно. Това съобщи източник на информационна агенция "Стандарт", близък до електроразпределителните дружества. Още през лятото Енергото алармира, че заради кризата и намалелите доходи длъжниците са се увеличили с около 40%. Сега обаче проблемът продължава да се увеличава. Освен битови абонати, които не са си платили сметките и токът им е спрян, в списъка с длъжниците фигурират и отделни сгради на някои министерства, болници, обществени сгради, фирми и др.
Конкретен пример е и пернишката компания "Тролейбусен транспорт", която обаче се договори с ЧЕЗ, че ще плати дълга си от над 48 хил. лв., след като ЕРП я заплаши, че ще й спре тока.
Във връзка с повишената задлъжнялост на абонатите от енергийните дружества възнамеряват да използват всички мерки, които позволява законът, за да си съберат дължимите суми. Първоначално всички длъжници ще получат предупредителни писма, че токът им ще бъде спрян, и ако не платят, срещу тях ще бъде заведено дело.
В решаването на проблема ще бъде привлечена и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Шефът й Ангел Семерджиев призна, че вече има уговорена среща с ЧЕЗ и Е.ОН, но не даде подробности. Според непотвърдена информация тя е по инициатива на ЕРП и целта й е именно регулаторът да бъде запознат с проблема с борчовете и евентуално да помогне за решаването му.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg