EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Забрана против пушене – заплаха за работни места в Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Забрана против пушене – заплаха за работни места в Турция

mail20:18 | 06.07.2009прегледи 861 коментарикоментари 0


no_smoukingОколо 1 милион служители в кафенета в Турция се страхуват да не загубят работата си след влизането в сила от 19 юли на общата забрана срещу тютюнопушенето на обществени места, съобщава електронното издание на в. Хюриет.
Посещаемостта в този тип заведения достига до 20 милиона души информира президентът на Турската кафе федерация Мурат Агаоглу.
„Забраната за тютюнопушенето на обществени места значително подсилва притесненията на собствениците на кафенета, които вече са силно засегнати от икономическата криза.” – коментира Агаоглу. „С тази забрана ние окончателно ще бъдем принудени да закрием бизнеса си и да се включим към армията на безработните” – добавя още той.
Централните кафенета наброяват около 250 000 в страната и осигуряват работа на почти един милион души.
За неспазване на забраната на собствениците могат да бъдат наложени глоби от 560 до 5 600 турски лири. Това безспорно ще нагнети отношенията между клиенти и собственици, които не могат да си позволят да платят глобата. Според Агаоглу забраната трябва да бъде ревизирана.
От 19 юли е забранено пушенето в места за обществени услуги, образователни и здравни заведения, в места за социални, културни и спортни дейности и всички форми на обществен транспорт, сред които са и такситата. Забраната важи и за ресторантите, кафенетата и баровете. Не е разрешено разделянето на заведенията на сектори на пушачи и непушачи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215