EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Забрана за внос на руско злато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Забрана за внос на руско злато

mail14:07 | 28.06.2022прегледи 1553 коментарикоментари 0


Обединеното кралство, САЩ, Канада и Япония ще забранят вноса на руско злато в рамките на нови санкции, наложени на Русия в отговор на нейната инвазия на Украйна. Това обяви "Даунинг стрийт 10" в първия ден на срещата на върха на Г-7 в Германия, предаде Франс прес.

"Тези мерки ще засегнат директно руските олигарси и ще поразят сърцето на военната машина на Путин", заяви британският премиер Борис Джонсън, която участва в срещата на върха на Г-7 в комплекса Елмау в Бавария от днес до 28 юни.

"Путин пилее намаляващите си ресурси в тази безполезна и варварска война. Той подхранва егото си в ущърб на украинския и руския народ", допълни Джонсън. "Трябва да пресушим финансирането за режима на Путин. Това именно правим с нашите съюзници", каза той.

Русия е важен производител на злато. Износът на руско злато за миналата година възлизаше на близо 15 милиарда евро, според данни на "Даунинг стрийт 10".

Забраната ще влезе в сила в скоро време и ще се прилага за новодобито или новорафинирано злато. Мярката няма да засегне златото с руски произход, което е било изнесено преди това от Русия, пояснява британското правителство./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg