EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Забавяне или спиране на ТПТИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Забавяне или спиране на ТПТИ

mail11:35 | 01.07.2016прегледи 791 коментарикоментари 0


Очертаващото се излизане на Великобритания от ЕС е нова голяма пречка за преговорите по мащабното споразумение за свободна търговия между САЩ и ЕС, което вече се сблъсква с дълбоки противоречия и нарастваща съпротива от двете страни на Атлантическия океан, предаде БТА като се позова на Ройтерс.
Историческият "развод", започнал с референдума миналата седмица, почти със сигурност ще доведе до ново забавяне на значителния напредък, постигнат по Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТПТИ - TTIP), докато оставащите 27 членки на ЕС водят преговори с Великобритания, отбелязват експерти по търговията.
Френски и германски представители все по-често изразяват скептицизъм за възможностите за успех на ТПТИ, а излизането на Обединеното кралство от сделката може да попари надеждите за постигане на договорка преди да изтече мандатът на американския президент Барак Обама през януари идната година.
"Това е още една причина за вероятното отлагане на ТПТИ. Но, за да бъдем честни, ТПТИ няма да стигне доникъде най-рано до 2018 година", казва експертът Хедър Конли от вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания.

 


Тагове: ТПТИ, забавяне
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg