EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

За Урал България е туристически приоритет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За Урал България е туристически приоритет

mail15:05 | 11.09.2020прегледи 623 коментарикоментари 0


За Урал, който е с 12,5 млн. души население, България е приоритетно направление за туризъм. Всяка година имаме връзка с Бургас 4 пъти седмично. Обмисляме да се възстановят полетите и до Варна, но коронакризата спря това, заяви изпълнителният директор на Уралската асоциация по туризъм, Михаил Малцев на среща с министър Марияна Николова. Той изрази интерес и за чартърни полети през зимния сезон до Пловдив и за преговори в тази посока след приключване на пандемията от Ковид.

Той изрази интереса на Уралската асоциация към българските балнео курортите, особено Велинград и е готов на разговори в тази посока с Министерството на туризма и кметовете на различни общини. Смята през летните месеци да привлекат и българска компания, която да лети до Бургас заедно с уралската и да се организират пътувания и почивки на работещи в различни промишлени предприятия в Урал в български градове и курорти.

На основната на сключения през 2017 г. Меморандум за сътрудничество между Министерството на туризма и Уралската асоциация по туризъм, министър Николова очерта водещите направления, в които да продължи съвместната работа: активизиране на съвместната дейност за популяризиране на България в Уралския регион; организиране на работа по целенасочено представяне на възможностите за организиран детски отдих в България и Русия, направление, което в периода след пандемията е важно, тъй като укрепване на здравето и имунитета на децата е приоритетна задача; към предлаганата програма за почивка на руските деца в българските лагери да се включат 1-2-дневни историко-познавателни и културни маршрути; развиване на поклонническите пътувания по свети места в България и Уралския регион; по-детайлно представяне на България като страна на здравето в Уралския регион; със съдействието на Уралската асоциация по туризъм да се представят и програми за привличане на млади хора и туристи в активна възраст, които да включват и възможности за активна почивка на море, на планина, сити турове и др. в Русия и България; предложение към Уралската асоциация по туризъм за организиране на презентация на туристическите възможности на региона на международните туристически изложения в България; България ще продължи традиционното си участие и на Международното туристическо изложение „Лето-2021“ /гр. Екатеринбург, РФ/ с информационен щанд и целенасочена делова програма.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg