EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

За Сърбия цел е ЕС, а не Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За Сърбия цел е ЕС, а не Русия

mail10:00 | 05.03.2015прегледи 852 коментарикоментари 0


Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич заяви пред американския държавен секретар Джон Кери, че стратегическата цел на властите в Белград е присъединяването на страната към Европейския съюз.
"Сърбия не е част от географското пространство, което се определя като Евроазиатско и поради този факт няма как да има натиск върху нас по този въпрос", каза още Дачич след срещата си във Вашингтон.
"На Джон Кери поясних, че в Сърбия има различни позиции по отношение на други държави, но за нас няма никакво колебание относно пътя към ЕС. Нашите традиционни и приятелски отношения с Русия нямат нищо общо със стремежа ни за членство в ЕС", каза още Дачич и съобщи, че по този въпрос няма никакъв натиск върху Белград от страна на Русия.
Според него "Кери е дал подкрепата си за случващото се в Сърбия - извършваните реформи от страна на сръбското правителство". "Джон Кери подкрепи напредъка в диалога между властите в Белград и Прищина и лидерските крачки на Сърбия в стабилизирането на Балканите", каза още Ивица Дачич, цитиран от сръбската държавна телевизия. /БГНЕС
 


Тагове: Сърбия, ЕС, Русия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg