EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

За първи път в БГ - MoMo „добавена реалност“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За първи път в БГ - MoMo „добавена реалност“

mail16:10 | 06.02.2012прегледи 369 коментарикоментари 0


Днес в София ще се проведе деветото издание на отворения форум MobileMonday (MoMo). Събитието е част от инициативата МоМо, започнала във Финландия през 2000 година. В момента MobileMonday (или Мобилен понеделник), се провежда в повече от 70 града в света, на всеки два месеца в първия ден от седмицата.
Основният фокус на настоящото събитие ще бъде така наречената „добавена реалност“ – технология, която обединява данни от реалния свят с компютърно генерирани данни и позволява на потребителите да обогатят заобикалящата ги среда чрез виртуални обекти, графики, информация и други. Ще се акцентира и на практическите приложения на тази технология за бизнеса, както и на създаването на маркетингови приложения за привличане на клиенти и генериране на нови приходи.
Гост-лектори ще бъдат Петър Шварц, ръководител „Развитие на интерактивна медия“ в Melon Mobile, който ще говори за използването на „добавена реалност“ за привличане на клиенти и Харитон Димитров, директор „Клиентски услуги“ в Lowe Swing Communications, който ще представи техническите новости в мобилните реклами при използването на „добавена реалност“.
Освен презентациите и дискусиите ще бъдат проведени и състезания с награди – един таблет Blackberry PlayBook и пет пропуска за Световния Мобилен Конгрес в Барселона, всеки от които на стойност 700 евро.
„Добре дошли са всички, които се занимават професионално или просто се интересуват от мобилните технологии – мобилни оператори, разработчици, инвеститори, предприемачи, студенти, журналисти и други ентусиасти. Искаме да създадем предразполагаща неформална среда, в която посетителите да обменят идеи, мнения и да създават полезни контакти“ – сподели Антон Гавраилов, който е сред организаторите на проявата.
Началният час на събитието е 19:00, а мястото – клуб “Ginger” в подлеза на бул. Фритьоф Нансен и бул. Васил Левски. Входът е безплатен, но организаторите молят желаещите да го посетят да се регистрират на страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/102323819894741/.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg