EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

За пръв път у нас 5G технология

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За пръв път у нас 5G технология

mail06:10 | 16.02.2018прегледи 11729 коментарикоментари 0


Мтел показа за пръв път у нас 5G технология. Това се случи по време на специално събитие, което включваше високоскоростен тест на 5G, VR демонстрация и балансиращи  индустриални роботи. Очаква се този нов начин за комуникация да доведе до значително увеличение на интернет скоростта в мобилните мрежи от над 10 Gbps.
 По време на демонстрацията беше измерена скорост над 2 Gbps, която е с над 10 пъти по-висока от тази при 4G. VR експериментът представи стрийминг на съдържание с 4К резолюция без никакво забавяне. С помощта на специални роботи, които балансират топка върху равна повърхност, беше онагледено ниско закъснение от около 1 милисекунда, което се постига в 5G мрежа.
 „Важна цел на 5G мрежите е да намалят закъснението на връзката, за да станат възможни приложенията, работещи в реално време. Времето за обмен на информация между автономни автомобили или роботи например ще бъде около милисекунда, за да могат те да станат неразделна част от живота ни”, коментира Тодор Ташев, главен технически директор на Мтел.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg