EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

За ново икономическо мислене в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За ново икономическо мислене в България

mail13:15 | 12.11.2012прегледи 801 коментарикоментари 0


На 17 и 18. Ноември 2012г. между 10:00ч. и 18:00ч. в София ще се проведе интерактивен дискусионен форум под надслов „Импулс за ИконоДЕИствие”. Целта е да бъде стимулирано новото икономическо мислене сред българите чрез повишаване на плурализма в икономическия дебат и подобряване на неговото ниво чрез включване на международно утвърдени икономисти.
Събитието се осъществява от екипа по икономика, създал проекта по време на форума „Идеите – това сме ние” на Обединени идеи за България, подкрепяна по Национална програма за младежта. В партньорство с Institut for New Economic Thinking (Институт за ново икономическо мислене) събитието ще включва дискусионни панели с гост-лектори от България и излъчване на интересни моменти от лекциите на чуждестранни експерти в рамките на паралелно протичащата конференция „False Dichotomies” („Грешни противопоставяния”) във Ватерлоо, Канада. Темите на разгорите в София ще бъдат „Финансовата нестабилност и България на прага на Еврозоната” и „Икономическото неравенство и безработицата в България”. Форумът ще се състои в залите на Унгарски културен институт, Credo Bonum и American Corner. Ще бъде представена и идея за създаването и развиването на професионална мрежа за български икономисти чрез интерактивна платформа, позволяваща споделяне на икономическо знание, обмяна на мнения и диалог в нейерархична обстановка за постигане на ефективни решения в реалната икономика.
Организационният екип се състои от млади икономисти от различни професионални сфери и академични институции с опит в страната и чужбина.
Повече информация и програма на предстоящото събитие ще намерите на сайта на организацията: http://ikonodeystvie.wordpress.com.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg