EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

За какво ще получим пари от ЕС?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За какво ще получим пари от ЕС?

mail06:10 | 12.08.2014прегледи 8471 коментарикоментари 0


България разполага със 7 оперативни програми и 2 допълнителни програми, които са: Програмата за развитие на селските райони и Програма за морско дело и рибарство. Имаме едно нова програма, която е Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж. Общата сума на тези програми е 9 милиарда 849 милиона евро.

За какво ще получим пари? По-тясната интеграция с Европа по отношение на доходи, по отношение на качество на социалните услуги е ключов приоритет. Поради тази причина образованието, заетостта и здравеопазването са основните приоритети и за приобщаващ растеж. Стратегически приоритет № 2, за да получим една по-добра конкурентоспособност на нашата икономика ние трябва да инвестираме в иновации, в научни изследвания и в правилните инвестиции така, че да можем да постигнем интелигентен растеж. За устойчив растеж ние залагаме на транспортната свързаност и на енергийно ефективна икономика. И един изключително важен приоритет това е добро управление и достъп до качествени административни услуги. Това ще промени наистина средата за правене на бизнес в страната.

Това обяви вицепремиерът по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова при представянето на Споразумението за партньорство с ЕС. Ето разпределението по оперативни програми, представени в презентацията на вицепремиерът Цанова.

zoom_ssszoom_sss

 Цялата презентация можете да видите тук.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820