EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

За какво използваме смартфона?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За какво използваме смартфона?

mail09:32 | 30.01.2019прегледи 570 коментарикоментари 0


През 2018 година 75% от хората на възраст между 16 и 74 години в рамките на Европейския съюз са използвали смартфоните си за лични цели, показва проучване на Евростат.

Въпреки това, 28% са отговорили, че когато използват или инсталират приложение на смартфона, те никога не ограничават или не отказват достъпа до личните им данни, като 7% от потребителите на смартфони в ЕС не са знаели, че е възможно да ограничат или откажат достъп до личните си данни при използване или инсталиране на приложение на смартфона.

В рамките на Чехия и България обаче броят на потребителите на смартфони, които никога не са ограничавали или отказвали достъп до техните лични данни е доста висок. За Чехия става въпроса за цели 67% от притежателите на смартфони, а за България - 49%, следвана от Кипър и Обединеното кралство (43% и за двете).

За разлика от тях, само 10% от потребителите на смартфони във Франция никога не са ограничавали или отказвали достъп до приложения, следвана от Германия (16%), Холандия и Люксембург (17% и за двете).

По-малко от половината (43%) от потребителите на смартфони в целия ЕС съобщават, че имат система за сигурност, която е била автоматично инсталирана или предоставена с операционната система на техните смартфони. Други 15% пък са се абонирали за система за сигурност или са използвали такава, която е била инсталирана от някой друг.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg