EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

За и против гъшия дроб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За и против гъшия дроб

mail09:45 | 23.10.2012прегледи 1031 коментарикоментари 1


Европейски депутати поискаха забрана на производството и продажбата на гъши дроб в Европейския съюз. Италианският евродепутат Андреа Занони и седем негови колеги се мотивираха с факта, че милиони патици и гъски търпят мъчения.
Категорично се противопоставяме на евентуална забрана за производство на гъши и патешки дроб, е позицията на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.
„България е вторият производител на този продукт в Европа след Франция и за това ще обсъдим този проблем и с френския ми колега на срещата ни в сряда”, съобщи министърът. По думите му двете страни имат извоювани позиции на пазара на този продукт и не бива те да се губят, при това без да има механизъм за компенсиране на производителите.
Що се отнася до хуманното отношение към птиците, според него, конструктивно е по-скоро да се предложат допълнителни мерки по отношение на отглеждането им. Той припомни, че страната ни е изпълнила всички изисквания по отношение на хуманното отношение към кокошките и птицевъдите ще бъдат компенсирани, чрез подпомагане тази година.
В момента пет страни от общността, сред които е България, произвеждат гъши дроб. България е вторият най-голям производител в Европа след Франция. В сектора у нас работят над 5 000 души, каза в предаването "Преди всички" Димитър Белоречков, председател на Съюза на птицевъдите. Той добави, че в България птиците вече не живеят в клетки и прогнозира, че инициативата няма да бъде приета в европейския парламент. Явор Гечев от българския клон на международната фондацията за защита на животните "Четири лапи" припомни, че страната ни вече е минала през подобна процедура по отношение производството на яйца от свободно отглеждани кокошки.
 


 
Коментари
 
Христо Христов - 24-10-2012 г. 11:12:28

Стига сте се правили на много милостиви към птиците и животните. Как не ви е срам да се отнасяте човешки към животните а животински към хората? Я се опомнете. Животните са дадени за храна на хората - това го е постановил Бог, прочетете си Библиите. И се отнасяйте човешки към хората, защото в противен случай ще си получите осъждението от Бога.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg