EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЖП линия: Разходи надвишават печалби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЖП линия: Разходи надвишават печалби

mail14:32 | 11.02.2019прегледи 665 коментарикоментари 0


Разходите, свързани с построяването на железопътната линия Лион-Торино, превишават със 7 милиарда евро печалбите, се посочва в анализа на проекта, връчен от Рим на френското правителство. За това съобщава всекидневникът "Стампа", цитиран от Франс прес.

Според редица медии, сред които е и икономическият всекидневник "Соле вентикуатро оре", анализите от този вид за съотношението разходи-печалба се отнасят за период от 50 години.

"Документацията по проекта е секретна, но според надеждни източници, вчера са започнали да се разпространяват слухове, които прогнозират отрицателно салдо от 7 милиарда евро между разходите по реализацията на новата железопътна линия и печалбата от нея", обяснява "Стампа", чиято централа е в Торино.

Проектът за железопътна линия между Лион и Торино сериозно разделя управляващата популистка коалиция. Италианското правителство поръча анализ на съотношението разходи-печалба, преди да се произнесе по темата.

Крайнодясната "Лига" на вицепремиера Матео Салвини силно подкрепя проекта, докато антисистемното движение "Пет звезди" на другия вицепремиер, Луиджи Ди Майо, яростно се противопоставя.

Докладът е бил изпратен на 9 януари на италианския министър на инфраструктурата и транспорта Данило Тонинели, който го е дал за превод и изпратил на френския посланик в Рим.

Тонинели заяви, че това ще бъде "началната точка на диалога между двете правителства" с бързата организация на "двустранна среща". /БТА


Тагове: Италия, Франция, жп
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886