EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЖП линия по Кримския мост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЖП линия по Кримския мост

mail22:11 | 23.12.2019прегледи 1003 коментарикоментари 0


Първият руски влак за Крим потегли от жп гара "Московски" в Санкт Петербург в понеделник и ще пристигне на полуострова през Кримския мост в сутрешните часове на сряда, 25 декември. Във вторник тръгва и влакова композиция от Москва за Симферопол.

Руският президент Владимир Путин участва в церемонията, като официално откри железопътния трафик по моста, свързващ континентална Русия с Кримския полуостров.От днес по моста могат да се движат пътнически влакове, а през юни трасето ще бъде отворено и за товарни композиции.

Путин измина с влак разстоянието от гарата в Керч на полуостров Крим до пътническата станция „Таман“ в континентална Русия. В кабината на машиниста той изслуша доклада на министъра на транспорта Евгений Дитрих за изпълнението на проекта.

След това президентът пи чай в един от вагоните с работниците, участвали в строежа на моста. На Таманската гара Путин се включи в организирания в чест на събитието митинг. Той заяви: "Това е най-големият мост не само в Русия, но и най-дългият в Европа. Вие показахте, че можем да осъществяваме такива мащабни проекти на основата на собствената ни технологична база. Без никакво преувеличение, това дава увереност на всеки един от нас, че можем да правим и задължително ще правим подобни проекти и в бъдеще. Поздравявам ви с това събитие! Всичко добро! Нови успехи и честита Нова година!"

Кримският мост, през който ще пътува влакът, е най-дългият, който Русия някога е изграждала и се счита за един от най-дългите мостове в Европа. Мостът с дължина 19 км беше построен за четири години. В изграждането му участваха 15 000 работници от цяла Русия. Мостът беше официално открит за движение на автомобили на 15 май 2018 година, като се очаква цялостните строителни работи да приключат до юни 2020 година.

Изграждането му стана факт, след като Русия анексира Кримския полуостров през март 2014 година и оттогава е подложена на критика от западните сили./БНР


Тагове: Русия, Крим, мост
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg